eTrasabilitate

Scopul utilizarii acestei solutii este acela de a raspunde exigentelor de trasabilitate inscrise in Legea 150/2004. Produsele sunt urmarite prin numere de identificare GTIN/SSCC si numere de lot de productie atribuite la fiecare miscare a produselor rezultate in ferme, sectii de prelucrare, depozite si puncte de vanzare. Legaturile intre operatori/ procesatori sunt asigurate prin numarul lor de identificare GS1- GLN, la fiecare conexiune in sistem.

Informatia de trasare in baza de date este inscrisa de un operator, care accede la interfata specifica propriei sale activitati, fiind apoi ghidat pentru indeplinirea actiunilor ce se impun. Sistemul asigura transparenta (dupa drepturile acordate fiecarui tip de utilizator) si rapiditatea in accesarea informatiilor.

Datele inregistrate sunt

– date permanente: nume, adresa operatori, nume laborator de analiza,etc

– date variabile: cantitatea de materii prime primite/expediate, numele de lot, codurile GTIN de produs si codurile SSCC ale unitatilor logistice, etc.

Memorarea informatiilor este nelimitata in baza de date a aplicatiei eTrasabilitate si permite transmiterea istoricului catre institutii de control.