GS1 Digital Link

Standardul GS1 Digital Link extinde puterea și flexibilitatea identificatorilor GS1 făcându-i parte din web. Aceasta înseamnă că identificatorii GS1, cum ar fi GTIN, sunt acum o poartă către informații pentru consumatori care întăresc loialitatea față de marcă, informații îmbunătățite privind trasabilitatea lanțului de aprovizionare, API-urile partenerilor de afaceri, informații despre siguranța pacienților și multe altele.

În timp ce o adresă URL indică de obicei către un site web unic, specific, GS1 Digital Link permite conexiuni la toate tipurile de informații de la business-to-business la business-to-consumer, din mai multe surse de date. Dacă adăugați un cod QR sau o etichetă NFC bazate pe utilizarea standardului nu furnizați numai o adresă URL pe care oamenii să o scaneze, ci și identificatori GS1 pe care se bazează întreaga industrie. Proprietarul mărcii deține în continuare control complet asupra informației puse la dispoziție, dar o poate oferi prin conectarea la mai multe surse de date, toate putând fi accesate printr-un singur simbol, economisind spațiu și îmbunătățind eficiența.

În plus, în domeniul sănătății, standardul GS1 Digital Link ajută la consolidarea inițiativei One-barcode prin care producătorii, distribuitorii și spitalele vor folosi în continuare codul de bare omniprezent în multe scopuri diferite, cum ar fi trasabilitatea și scanarea la punctul de îngrijire dar și pentru a accesa informații digitale despre produs.

GS1 Digital Link oferă o sintaxă de exprimarea cheilor de identificare GS1, a atributelor și valorilor de date într-un format care poate fi utilizat pe Web într-o manieră intuitivă (prin intermediul unei solicitări HTTP simple), pentru a permite consumatorilor și altor părți interesate să acceseze direct informațiile și serviciile relevante despre produse, active, locații etc. Nativ, un URI GS1 Digital Link poate fi codificat în orice suport de date care poate suporta codificarea unei adrese Web (URL). Aceasta înseamnă că purtătorii de date suplimentare, cum ar fi codurile QR sau etichetele NFC vor putea, de asemenea, să includă chei de identificare GS1, continuând să ofere link-uri către informații relevante. Orice dispozitiv de scanare poate extrage informația conținută de purtătorul de date și nu este necesară nicio prelucrare ulterioară de către software-ul acestuia pentru a construi adresa URL care este utilizată pentru a accesa un server unde sunt stocate informații relevante.