SyncProdRo GDSN

1Sincronizarea datelor este un ansamblul de procese prin care date corecte şi actualizate sunt schimbate într-un format standard între partenerii comerciali. Aceast schimb continuu de date conduce la o stare ideală de difuzare a informaţiilor numită „alinierea datelor”.

Globalizarea distribuţiei şi apoi a producţiei a făcut necesară definirea unui cadru comun de partajare şi sincronizare a datelor pentru un schimb simplu şi standardizat la multiplele surse de informaţii: reţeaua GDSNTM (Global Data Syncronisation Network): o reţea de cataloage electronice interconectate global pentru partajarea de date de încredere şi sigure despre procusele  comercializate pe lanţul de aprovizionare, gestionată de GS1 global.

Platforma electronică GDSNTM conectează retailer-ii şi furnizorii, prin cataloagele electronice la care sunt abonaţi, la Registrul Global (GS1 Global RegistryTM).

În 2013 s-a început un nou parteneriat pentru un serviciu de sincronizare mai ieftin şi mai simplu, prin catalogul PARANGON certificat GDSN, aparţinând GS1 France.

Serviciul SyncProdRo, certificat în reţeaua PARANGON ca „furnizor de informaţie” şi gestionat de CS EAN, permite furnizorilor români să-şi înregistreze în reţeaua GDSN datele despre produsele lor pentru a fi partajate cu distribuitorii care doresc să-şi sincronizeze bazele lor de date cu informaţii standardizate, în timp real.

Pentru mai multe informații, consultați broșura de prezentare.