Standardul GS1 pentru Recall

recallStandardul GS1 pentru Retragerea Produselor defineste procesul si datele  necesare pentru gestionarea comunicatiilor in cadrul procesului de retragere a produselor, pentru a comunica problemele legate de siguranta produsului in cadrul lantului de distributie si de a opri vanzarea sa sau inaintarea pe lantul logistic. Standardul da posibilitatea partenerilor comerciali de orice marime sa se conformeze reglementarilor din jurisdictia in care se aplica si cerintelor partenerilor comerciali.
Complexitatea retragerii produselor creste si mai mult cand sunt implicate produse, parteneri comerciali si autoritati de reglementare din multiple jurisdictii de recall. Din acest motiv, este esential ca toti partenerii de recall sa aiba o intelegere comuna a proceselor comerciale fundamentale pentru recall, a datelor care sustin aceste procese si a mesajelor aplicabile.

GS1 Global Standards Management Process (GSMP) a dezvoltat un pachet care sa asigure o solutie de recall unitara in plan global. Kit-ul cuprinde Product Recall Business Message Standard (BMS) Versiunea 3.2 /01-Dec-2014 si Ghidul Functional si ofera  informatiile necesare realizarii si implementarii unei solutii GS1 de recall. GS1 Business Message Standard furnizeaza informatiile necesare pentru a implementa aceste mesaje ca parte a sistemului GS1:
1.  DocumentBMS: Defineste solutia pentru BMS
2. Scheme: Contine fisiere XSD care definesc structura si continutul mesajelor comerciale
3. Exemplu de Fisier : Contine exemple de mesaje XML care pot fi validate de schema XSD
4. Exemplu HTML : Contine reprezentarea  exemplelor de mesajeXML