De ce GS1?

Amazon a optat pentru utilizarea Codurilor de identificare a  produselor  alocate de GS1 deoarece:

 • Are peste 40 de ani de experiența
  Încă din 1973, GS1 ajută companiile la identificarea produselor cu Coduri GTIN (Global Trade Item Number) și captura automată a datelor prin scanarea Codurilor de Bare EAN/UPC, atigând astăzi peste 5 milioane de membri utilizatori.
 • Alocă în regim de licență Coduri de Identificare unice în plan global evitînd situații în care mai multe produse ar avea același identificator, situație ce ar genera un conflict de informații și o delistare automată a produsului din Amazon.
 • Asigură posibilitatea autentificării Codului de produs
  Orice membru GS1 primește un Certificat de licență GS1, ca unic deținător al licenței pentru acel cod.
 • Asigură instruire, consultanță, suport
  Utilizatorii sistemului GS1 beneficiază de cursuri, webinarii, suport telefonic și consultanță pentru dezvoltarea afacerii folosind standarde și soluții GS1.
 • Facilitează desfășurarea comerțului de tip omnichannel la nivel global
  Codurile unice de Identificare a produselor și Codurile de Bare în sistem GS1 sunt folosite în peste 25 de sectoare industriale, în 95% din comerțul mondial pe toate lanțurile de distribuție și pe toate tipurile de piețe, tradiționale sau online.
 • Numerele din Codurile de Bare GS1 sunt valide simultan în retail și în E-tail (pe Amazon, eBay, Google, etc.)
 • Numerele din Codurile de Bare GS1 (GTIN) sunt universal valabile, atât pentru comerțul tradițional cât și pentru cel online, putând fi folosite pe orice platformă

online care a implementat standardele GS1.

 • Dezvoltă sistemul de standarde în beneficiul membrilor GS1
  Ca organizație non-profit, GS1 își ajută membrii dezvoltând noi standarde în grupele de lucru ale procesului global GSMP, pe măsura cerințelor mediului de afaceri:
  – Standardele EDI pentru partajarea datelor privind trazacțiile

Standardul GDSN pentru partajarea datelor master între parteneri (Alibaba a anunțat intenția de implementare a acestui standard)

– Standardul de codificare serializată a unităților logistice (SSCC) pentru trasabilitate

 • Permite gestiunea online a Numerelor din Codurile de Bare (GTIN)
  Alocarea și gestiunea online a Numerelor din Codurile de Bare pentru identificarea produselor (GTIN) se face folosind aplicații dezvoltate de organizațiile naționale GS1 (de exemplu CODALOC pentru România).
 • Dezvoltă aplicații și soluții utile gestionării platformelor de vânzare online                                                                             
  Rețeaua Globală de Cataloage Verified by GS1 dezvoltată de GS1 oferă posibilitatea verificării produsului după numărul codului său de bare pentru a aduce informații legate de producător/proprietarul de marcă și despre produs.