Eticheta logistica GS1-128

eticheta logisticaDeoarece logistica si expeditia marfurilor este o problema care intereseaza atat furnizorii cat si distribuitorii, GS1 Romania a dezvoltat prin Centrul sau de Solutii si pune la dispozitia membrilor sai un instrument web pentru editarea de etichete logistice sub standard GS1-128. Aplicatia raspunde, in principal, cerintei de etichetare la livrare, dar poate fi folosita si pentru etichetari pe lanturi de procesare. Structura sa modulara o face utila in multe situatii.
Generatorul de eticheta logistica permite crearea si tiparirea de etichete pentru identificarea si urmarirea unitatilor de incarcatura omogene sau neomogene, standard sau nestandard, ce contin marfuri de orice fel (produse alimentare sau nealimentare,  cu greutate fixa sau variabila, bunuri de larg consum, produse industriale, produse farmaceutice, etc.). Fiecare buton al aplicatiei cere informatii despre unitatea logistica care urmeaza a fi etichetata si fabricant / expeditor, transportator sau client.
Au fost proiectate 11 tipuri de machete care reflecta situatiile intalnite pe lanturile de distributie europene pentru a uniformiza continutul si formatul informatiilor transmise prin eticheta logistica. Aplicatia permite inserarea si a altor informatii neprevazute in machete, utilizatorul ajutandu-se pentru aceasta de tabelul Identificatoriilor de Aplicatie (tabelul cuprinde descrierea si formatul datelor). Eticheta poate fi tiparita direct din aplicatie sau salvata pe calculatorul utilizatorului.
Informatiile care se comunica prin eticheta cad exclusiv in responsabilitatea celui care creaza eticheta.