Evaluare GS1 a sistemelor de trasabilitate

GS1 Romania ofera companiilor membre, prin auditori certificati GS1, consultanta pentru proiectarea sistemului de trasabilitate si auditul acestuia in scopul evaluarii si imbunatatirii.consult

Complexitatea sistemului de trasabilitate al unei companii trebuie sa se bazeze pe cele mai bune practici, sa adere la reglementarile internationale si standarde globale si poate varia in functie de amplasarea sa de-a lungul lantului de aprovizionare, de caracteristicile produsului si de obiectivele de afaceri impuse.

Pentru a implementa si revizui sisteme de trasabilitate in organizatiile de pe lantul de aprovizionare cu produse alimentare a fost elaborata Lista de verificare GS1 GTC ce completeaza Standardul Global de Trasabilitate GS1(GS1 GTS). Standardul Global de Trasabilitate GS1 se gaseste la adresa http://www.gs1.org/traceability si a fost dezvoltate pentru a oferi industriei un limbaj comun si facil la schimbul de informatii de trasabilitate intre partenerii comerciali din lantul de aprovizionare extins.

Lista de verificare stabileste criterii de audit pentru conformitate globala a trasabilitatii pe lantul de aprovizionare cu alimente, defineste elementele esentiale pentru dezvoltarea celor mai bune practici pentru productia si distributia de articole comerciale in industria alimentara la nivel mondial.

Lista de verificare GS1 GTC contine 79 Puncte de Control si Criterii de Conformitate, impartite pe sectiuni cu obiective diferite privind trasabilitatea.  Urmând fiecare sectiune este posibil sa se evalueze pe deplin orice sistem de trasabilitate. Punctele de control si criteriile de conformitate GS1 GTC, dezvoltate pentru monitorizarea proactiva a produselor si proceselor producatorilor, ajuta la a proteja securitatea, calitatea, certificarea, originea si continutul produsului, asigurând in acelasi timp respectarea reglementarilor nationale/internationale si standardele mondiale in vigoare privind trasabilitatea si rechemarea produselor.