Amazon solicită coduri de bare cu licență GS1

Prima dată când vă întâlniți concret cu solicitarea Amazon de a avea coduri de bare obținute în sistem de licență, direct de la GS1, este atunci când doriți să vă listați produsul.

Ecranul de inregistrare a identificatorului de produs din cadrul procesului de listare in site-ul Amazon precizează variantele de coduri acceptate pentru Product. Pentru mai multe informații referitoare la aceste coduri si semnificatia lor in Amazon puteți consulta secțiunea Identificatorii folosiți la listarea produselor în Amazon.

Mai importantă este notificarea care apare imediat sub câmpul de date prin care sunteți informați că validitatea acestor coduri va fi verificată în Verified by GS1  pentru produse sau ISBN pentru cărți.

În cazul în care aceste coduri nu sunt înregistrarte în baza de date Verified by GS1, prin obținerea lor direct de la GS1 utilizând formularul de înscriere promo amazon seller, ASIN-ul asociat va fi suspendat și se poate ajunge chiar la delistarea produsului.

Această verificare se datorează necesității Amazon de a-și curață cataloagele de produse, în vederea eliminării aspectelor negative generate de situații ca:

  • produsele duplicat – același produs, două coduri,
  • coduri duplicat – două produse diferite cu același cod,
  • produse contrafăcute
  • dispute asupra deținătorului de brand
  • produse catalogate greșit etc.

Atenție!!!

O dovadă clară a faptului că Amazon verifică în Verified by GS1 codurile de identificare este răspunsul pe care un reprezentant al Amazon Seller Central i-l dă unui seller și solicitările cu privire la licența GS1, așa cum reiese din acest exemplu.