Calitatea Datelor

datadiscoveryAfacerile se situeaza la inaltimea calitatii informatiilor pe care le folosesc. Cresterea eficientei pe lantul de distributie, eliminarea costurilor generate de erori, cresterea increderii si colaborarii intre partenerii comerciali sunt principale beneficii aduse de o calitate superioara a datelor folosite de companii. Datele de inalta calitate sunt interesante si pentru consumatori, de ele depinzand vanzarile online.

Standardele GS1 ofera instrumente care construiesc fundamentul pentru imbunatatirea calitatii datelor si a comertului colaborativ, avand un rol esential intr-o companie care doreste sa aiba date complete, consecvente si conforme cu legislatia.

GS1 este responsabil pentru actualizarea și publicarea Cadrului Calității Datelor și  promovează utilizarea sa în industrie. Cadrul Calitatii Datelor (Data Quality Framework – DQF) oferă bune practici pentru îmbunătățirea calității datelor, ajuta companiile să dezvolte programe de calitate a datelor și sa asigure un ciclu continuu îmbunătățit pentru generarea de date master. Cadrul detaliază procesele și capacitățile care ajuta organizatiile sa îmbunătățeasca calitatea datelor și pune în aplicare un proces de îmbunătățire continuă.

Pachetul “Cadrul Calitatii Datelor” contine:

  • GS1 Data Quality Framework Versiunea 3.0 Editia 2, Octombrie 2010Data Quality
  • Framework KPI Checklist
  • Data Quality Framework Self – Assessment Scorecard