Calitatea Datelor

Afacerile se situează la înălțimea calității informațiilor pe care le folosesc. Creșterea eficienței pe lanțul de distribuție, eliminarea costurilor generate de erori, creșterea încrederii și colaborării între partenerii comerciali sunt principalele beneficii aduse de o calitate superioară a datelor folosite de companii. Datele de înaltă calitate sunt interesante și pentru consumatori, de ele depinzând vânzările online.

Standardele GS1 oferă instrumente care construiesc fundamentul pentru îmbunătățirea calității datelor și a comerțului colaborativ, având un rol esențial într-o companie care dorește să aibă date complete, consecvente și conforme cu legislația.

GS1 este responsabil pentru actualizarea și publicarea Cadrului Calității Datelor și  promovează utilizarea sa în industrie. Cadrul Calității Datelor (Data Quality Framework – DQF) oferă bune practici pentru îmbunătățirea calității datelor, ajută companiile să dezvolte programe de calitate a datelor și să asigure un ciclu continuu îmbunătățit pentru generarea de date master. Cadrul detaliază procesele și capacitățile care ajută organizațiileîmbunătățească calitatea datelor și pune în aplicare un proces de îmbunătățire continuă.

Pachetul “Cadrul Calității Datelor” conține:

  • GS1 Data Quality Framework Versiunea 3.0 Editia 2, Octombrie 2010Data Quality
  • Framework KPI Checklist
  • Data Quality Framework Self – Assessment Scorecard