Eliminarea contrafacerilor și a comerțului ilicit

Reglementările UE stabilesc principiile generale, cerințele și procedurile care stau la baza luării deciziilor în materie de siguranță a alimentelor și a furajelor. În cadrul strategiei de la fermă la furculiță, Comisia a decis să revizuiască normele UE privind informațiile furnizate consumatorilor.

Acesta își propune să asigure informații mai bune de etichetare pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri alimentare mai sănătoase și mai durabile și să abordeze risipirea alimentelor, propunând introducerea etichetei nutriționale obligatorii standardizate, includerea în informațiile obligatorii a datelor despre origine sau proveniență pentru anumite produse și revizuirea regulilor privind marcarea datei („utilizare până la” și „consum înainte de”).

Împreună cu asociațiile europene și industria, GS1 in Europe lucrează la standarde de informații pentru băuturile alcoolice, pentru a permite industriei să furnizeze datele nutriționale și conținutul de alergeni pentru băuturile alcoolice (vinuri, băuturi spirtoase și bere).

Comerțul ilicit și contrafacerea produselor sunt probleme serioase care afectează companiile noastre membre și lanțurile lor de aprovizionare, autoritățile, consumatorii și pacienții. Din păcate, niciun sector nu este imun la riscurile acestei activități criminale.

GS1 lucrează în mod proactiv cu autoritățile, companiile membre și părțile relevante interesate pentru ca standardele GS1 să fie o componentă valoroasă a oricărei soluții care vizează asigurarea de informații de încredere și detectarea, descurajarea și întreruperea activităților comerciale contrafăcute și ilicite.