EPCIS (Date de eveniment)

GS1_EPCIS EPCIS permite unor aplicatii diferite sa creeze si sa partajeze date de eveniment, astfel ca participantii la reteaua EPCglobal sa aiba o imagine comuna asupra obiectelor fizice sau digitale, într-un context relevant de afaceri. 
Datele EPCIS caracterizeaza evenimente din cadrul procesului de afaceri.
EPCIS nu impune utilizarea Codului Electronic de Produs, nici a purtatorilor de date pentru Identificare in Radio Frecventa (RFID) si nici a codurilor individuale.
Interfetele standard sunt specificate in standardul EPCIS pentru a facilita capturarea si interogarea datelor despre eveniment folosind un set definit de operatiuni si standarde de date asociate, toate combinate cu mecanisme de securizare adecvate.
In numeroase cazuri, se vor utiliza baze de date persistente cu date de eveniment vizibil, dar abordarea ar putea fi si directa de la aplicatie la aplicatie, fara baze de date persistente.
Cu sau fara baze de date persistente, specificatia EPCIS mentioneaza o interfata standard de partajare a datelor intre aplicatiile care captureaza date de eveniment si acelea care interogheaza. Nu se specifica modul in care ar trebui implementate operatiunile de service sau bazele de date. 
Standardul EPCIS se foloseste in conjunctie cu standardul GS1 Core Business Vocabulary (CBV1.1). Acesta defineste valorile datelor care pot fi utilizate pentru a popula  structurile de date definite in standardul EPCIS. Folosirea unui vocabular standardizat asigurat de CBV este esential in asigurarea interoperabilitatii si in a asigura o  interogare a datelor prin ameliorarea diferentelor modului în care diferite întreprinderi și exprima o intenție comună