CPID – Identificator Componente / Piese schimb

Car-RWD-BlueProductia de componente si piese de schimb este deseori contractata cu un producator care va utiliza CPID atribuit de clientul sau (OEM). O componenta sau o piesa de schimb este definita ca un articol care va fi supus cel putin unui proces pentru a se realiza produsul final, de exemplu: motorul unei masini de spalat, ventilatorul unui motor cu reactie, conducte sau tuburi, o placa de circuit imprimat pentru televizor, demarorul pentru un vehicul, etc.

CPID identifica intotdeauna tipul componentei sau piesei de schimb.
Daca este nevoie de identificarea individuala a componentei sau piesei, se va folosi un numar serial in combinatie cu CPID.

CPID poate fi tiparit ca text sau codificat intr-un cod de bare sau tag EPC/RFID atasat componentei sau piesei de schimb.

CPID poate fi utilizat si in format electronic in procesele de achizitie si productie pentru a transmite care sunt componentele sau piesele cerute. De asemenea poate fi utilizat si de companiile implicate in activitati de service si mentenanta dupa vanzare, cum ar fi comandarea sau inlocuirea componentelor sau pieselor.

Identificatorul CPID nu trebuie folosit pe lanturile de distributie deschise.

Structura CPID:
N1…Nn Nn+1…N30
N1…Nn – Prefix companie
Nn+1…N30 – Referinta componenta/piesa de schimb