GCN – Numărul Global al Cuponului

8187123168_5475f195abNumarul Global al Cuponului (GCN) este un identificator pe care companiile il pot folosi pentru a extrage, din baza de date, informatii asociate cuponului, in scopul de a verifica validitatea cuponului de oferta, de a extrage conditiile legate de acesta si in unele cazuri de a primi confirmarea ca nu a fost deja utilizat.

GCN se poate reprezenta in cod de bare permitand astfel prelucrarea automata la POS, unde cuponul de oferta poate fi accesat prin intermediul contulului de fidelitate al consumatorului, sau prezentat pe ecranul telefonului mobil. GCN poate exista si in format digital util in procesarea cuponului in magazinele online.
Daca este nevoie de identificare individuala a cuponului de oferta, se va folosi optional o componenta seriala.

In gestionarea unui cupon de oferta pot fi implicate numeroase companii: producatori, retaileri, case de clearing, provideri de aplicatii mobile. GCN le permite partajarea electronica a informatiilor, asigurand informatii corecte si in timp real privitoare la conditiile cupoanelor oferta, publicarea si rascumpararea cupoanelor, reglarea financiara intre companii.

Structura GCN:

N1…N7 N8…N12 N13 + N14…N25
N1…N7 – Prefix companie
N8…N12 – Referinta cupon
N13 – Cifra control
N14 … n25 – numar serial optional