GINC – Numărul Global de Identificare a Transportului

VAPOR.PNGUnitatile logistice dintr-o anumita expeditie pot fi asociate cu diferite Numere Globale de Identificare a Transporturilor (GINC), de-a lungul transportarii bunurilor, de exemplu  cand expeditia este consolidata cu o alta expeditie pe parcursul calatoriei si deconsolidata din nou inainte de a ajunge la destinatar. GINC da posibilitate agentilor de expeditie si transportatorilor sa urmareasca unitatile logistice care se transporta impreuna.

GINC este utilizat in mod obisnuit de catre agentii de expeditie pentru a da instructiuni transportatorilor, de exemplu intr-un conosament (Master Bill of Lading – MBL) sau o scrisoare de Transport Aerian ( Master Airway Bill – MAWB)

GINC poate fi reprezentat intr-un cod de bare sau introdus ca text in MAWB / MBL, sau suplimentar Codului Serial al Unitatii Logistice (SSCC) pe o eticheta logistica.

GINC se poate folosi in format electronic in mesajele pentru a comunica instructiuni de transport si statusul transportului intre agentii de expeditie si transportatori.

Structura GINC:
N1 … N7 N8 … N30

N1 … N7 – Prefix companie
N8 … N30 – referinta transport