Verificare coduri de bare

lvs_integra9505_centreÎn sprijinul corectitudinii etichetării, Departamentul Codificare instituie controale asupra calității imprimării sau răspunde unor cereri exprese ale unor companii membre. Înțelegând importanța calității tipării codurilor de bare în fiecare an tot mai multe societăți membre GS1 Romania trimit mostre de ambalaje şi etichete spre verificare. În urma unor astfel de acțiuni se eliberează un buletin de verificare spre a servi societății în relația cu partenerii care aplică diverse tehnici elaborate în proiecte globale GS1 sau ECR.

Se efectuează verificări ale calităţii tipăririi codurilor de bare de tip EAN-8, EAN-13, DataMatrix, GS1-128 şi se eliberează buletine detaliate de analiză.

Verificarea complexă şi completă se efectuează pe echipamentul profesional INTEGRA 9500 Barcode Quality Station, certificat de GS1 și GS1 US. Rapoartele de verificare obţinute pe echipamentul INTEGRA 9500 conţin atât valorile de referinţă cerute de standarde cât şi valorile obţinute efectiv. Rapoarte permit companiilor să-şi îmbunătăţească designul ambalajelor şi să-şi refacă machetele, iar tipografiilor să-şi adapteze şi corecteze procesele de imprimare curente astfel încât codurile de bare să fie scanabile uşor şi rapid de către echipamentele de citire aflate în dotarea magazinelor. Rezultatele sunt înscrise în baza de date CODALOC, în dreptul fiecărui cod de bare verificat.

La acest serviciu apelează societăţi din sectorul de alimente proaspete şi băuturi dar şi din alte domenii precum cele de materiale de construcţii, produse chimice, edituri.

Un număr important de verificări s-au efectuat pentru companiile de produse farmaceutice care au avut export în ţări din Uniunea Europeană sau în SUA. Pentru acestea se verifică coduri de bare de tip GS1 DataMatrix sau etichetele logistice cu coduri de bare GS1-128.